Guacamole

Pølsehorn

Vi snakker muligvis verdens bedste pølsehorn.
Opskriften på dem er mega efterspurgt, og jeg er endda blevet spurgt om jeg vil lave nogle mod betaling flere gange.



Jeg har lavet pølsehornene flere gange, uden at skrive opskriften ned. Jeg har forsøgt mig flere gange at skrive den ned, men forligger altid opskriften et eller andet sted. Derfor er opskriften en ca opskrift og jeg anbefaler at du prøver dig frem. Du SKAL ha’ tålmodighed, ellers opnår du ikke den fulde effekt.

Opskriften rækker til ca 30 store pølsehorn, eller 60 små pølsehorn
(jeg bruger kyllingepølser fra Lidl til 11.95 pr pakke – Så altså ikke de helt store pølser.)

Her er hvad du skal bruge

3 æg
2 spsk sukker
1,5 dl solsikke olie
2,5 dl lunket vand
1/2 tsk salt
1 pk gær
Ca 800 gram mel

1 æg, sesam, eller majsgryn til at drysse ovenpå.

Jeg bruger en Kenwood køkkenmaskine, og lader derfor dejen ælte relativt længe.

Sådan gør du

Æg og sukker smides i skålen, og skal der piskes til massen er helt luftigt.

I mens massen piskes, kan du smuldre gæren og opløse den i den lunkne vand. Når massen er pisket luftig tilsætter du vandet med gær, samt olie og tilsætter lidt salt

Bruger du køkkenmaskine skal du skifte til dejkrogen nu.

Herefter skal du tilsætte 1-2 spsk mel af gangen. indtil du har opnået en luftig, og blød dej. Når dejen ikke længere klistre kan du stryge lidt mel over bordet, og dele dejen i et par klumper og så rulle dem ud som en pizza, her efter lægger du pølserne ude ved kanten og skære af så det passer.

Pølsehornen skal hæve minimum halvanden time og meget gerne mere for at blive super lækre.

Efter hævningen pensler jeg med æg, og så drysser jeg med sesam eller majsgryn på.

De skal bages ved 200 grader varmluft, da ovne er forskellige vil jeg anbefale at du holder øje til de er gyldne.
(alt afhænglig af ovnen ca 10-15 minutter)

Del meget gerne med mig, hvad du synes om dem.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guacamole