Madplan uge 40

Store drømme

Højtlæsning af storebror

Dette indlæg indeholder reklame for Forlaget Albert i samarbejde med Momstertest.

Da jeg var barn

Drømte jeg først om at være tøjdesigner. Grundet til dette var jeg elskede at tegne, så sad ofte og tegnede kjoler, bukser, trøjer og forstillede mig at jeg blev tøjdesigner.



Senere drømte jeg om at blive dyrlæge, det var dog lige indtil min mor fortalte mig at når man var dyrlæge skulle man jo også aflive de syge dyr. Så var den drøm ligesom slukket, for jeg ville ikke aflive nogle dyr. Idag er jeg 30 år gammel, og jeg har ikke helt fundet min vej. Jeg har stadig massere af drømme og tanke for livet.

Til gengæld har min 11 årige søn Elias en drøm om at blive arkitekt.
En drøm jeg på mange måder håber han følger.
Han er vanvittig dygtig både fagligt, men også kreativt. Så tiden må vise, om det er den drøm han vælger at følge, eller om det har ændret sig om nogle år, når han er blevet ældre.

Små mennesker, store drømme.

Vi har fået tilsendt de her fantastiske børne bøger som jo egentligt omhandler små mennesker, med store drømme.
Drengene virkede oprigtig interesserede, fordi det fortæller en sand historie om alt fra videnskabsfolk til sportslegender.

Drengene siger at: bøgerne er gode, og at de godt kan lide tegningerne i dem. Faktaboksene gør det sjovt, fordi så ved man at historien er rigtig. og fordi man kan søge dem på google og læse det.

Bøgerne

Vi fik disse 4 bøger tilsendt, jeg har vedhæftet et direkte link så du også kan få fingre i de lækre bøger. Helt uden at skulle søge dem frem, så bliver det nemlig ikke nemmere.

Muhammed Ali var verdens berømt bokser, han var verdensmester i sværvægt. Historien giver et indblik i hvordan hans boksekarriere startede. En politimand opfordrede ham nemlig til at lære at bokse, da hans cykel blev stjålet.

Stephen Hawking var den verdensførende teoretisk fysiker. Historien fortæller hvordan han som barn elskede at betragte stjernerne. Han var ikke den bedste i skole, men hans nysgerrighed hjalp ham alligevel ind på universitetet.

Ella Fitzgerald var en af verdens mest elskede jazzsangerinder. Historien fortæller om hvordan hun i sin barndom havde sans for rytme allerede som helt lille, en barndom på børnehjem efter hendes mors død, til hvordan hendes karriere som jazzsangerinde startede.

Malala’s magiske blyant bogen handler om en lille pige fra Pakistan, der drømte om en bedre verden.Nok findes der ikke en magisk blyant, men Malalas stemme blev hørt, da hendes budskab er kommet ud i hele verden.
Denne bog er ikke blot en smuk historie, den har vundet en Nobels fredspris, og så indeholder den noget af den smukkeste Illustration hele vejen igennem. (Mors personlige favorit).

Højtlæsning

Vi har hver især læst i de fire bøger. Liam går i første klasse, så han øvede sig lidt. Elias har læst højt for Liam, mens jeg har ammet lillesøster. At læse bøger er en hyggelig stund, netop fordi man har et nærvær på en helt anden måde end ellers. Så handler det ikke alt sammen om skærm tid, men i stedet for handler det om fordybelse og at øve sig i læsning.

Når man går i 1 klasse kan man også sagtens øve sin
læsning med bøgerne fra denne serie..

Snart vil du kunne finde en uddybende anmeldelse af bøgerne på Momstertest, her har tre forskellige mødre givet hver deres vurdering af de bøger som at de har været så heldige at fået tilsendt. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 40